Jsem pyšný, že jsem na to přišel!

29. 10. 2009 21:09
Rubrika: úvahy

Jsem pyšný, že jsem na to přišel!

Po mnohoměsíční odmlce přidávám další hodnotný příspěvěk do svého blogu!!! Jsem nesmírně PYŠNÝ na svůj nový objev :-) Z mnoha různých zdrojů jsem už slyšel, že všechny hříchy se odvíjí od PÝCHY. A poslední měsíc jsem si začal více všímat jak a v čem všem jsem pyšný, a co to se mnou dělá. No, dělá to se mnou divy :-) dokonce jsem kvůli tomu nemohl pár nocí spát...občas ani jíst.. :-) ale už jsem na to přišel. Občas, když jsem se zaměřil nal PÝCHU ve svém jednání, tak jsem si domyslel, k čemu směřuje. Většinou směřovala k dalším hříchům, takže se od ní všechny hříchy odvíjely. Docela si myslím, že čím pyšnější je člověk, tím větší má šanci podlehnout dalším hříchům a tím menší má šanci, že dokáže PROZŘÍT a vidět sám sebe v pravém světle..Ehm..moc teoretické? Ok, je čas na příklad...

...Viděl jsem rozhovor člověka, který mluvil sám o sobě několik hodin v kuse. On prostě mluvil v kuse, pauzy v mluvě byly pouze na nádech....Kromě sebe nevnímal nic jiného... Nezbývalo mi, než sedět, a dívat se, jak mluví (píšu, že jsem ten rozhovor VIDĚL a ne, že jsem ten rozhovor VEDL, protože ať jsem s tím rozhovorem dělal cokoliv, rozhodně jsem ho NEVEDL :-) ) a tož mi přišlo na mysl, že pro takového člověka musí být dost těžké vidět něco jiného než sebe. Když jsem se s ním později večer loučil, stál jsem na ulici půl hodiny bez jediného slova a čekal jsem, kdy se ten člověk nadechne dost zhluboka na to, abych mezi jeho palbou slov stačil křiknout "Tak čus!". Když už se mi podařilo odpojit se, cítil jsem se, jako v jiném světě. Vzduch byl najednou tak čerstvý, pouliční lampy tak krásně, žlutě svítily... No, prostě dostal jsem se z JEHO světa, do REÁLNÉHO světa. A ten reálný svět je o dost lepší. Jen škoda, že přes tu soustředěnost na sebe sama ho mnozí z nás nevidí. A to je, podle mého názoru, zaslepenost, kterou způsobuje PÝCHA.

Proti pýše se dá bojovat jedině pokorou. Ale skutečná pokora není pyšná na to, že poráží pýchu. Takže je to docela složité :-)

Tímto jsem došel k tomu, co jsem chtěl napsat, takže pro dnešek se psaním končím (se psaním blogu, jinak psát budu dneska asi ještě dost dlouho). Pokud se vám tento článek zdá být napsán moc pyšně, tak mi prosím dejte vědět, ve kterých částech.. Pomůžete tím mě i sobě :-)

Díky!

Zobrazeno 1801×

Komentáře

magi

faajny clanek :) nejlepsi je veta :"Proti pýše se dá bojovat jedině pokorou. Ale skutečná pokora není pyšná na to, že poráží pýchu. Takže je to docela složité :-)" That´s the point! To je presne to nad cim jsem nedavno premyslela :D díky za článek ;)

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio