Zabít čas

10. 1. 2010 10:01
Rubrika: stalo se | Štítky: Zabít čas

Zabít čas

Bylo ráno 23.12.2009. Vstal jsem, jak to mám ve zvyku, již časně po desáté ráno a pokusil jsem se zapnout notebook. Nešlo to. Později jsem zjistil, že se mi odvařila základní deska. Můj život se tím zničením notebooku docela radikálně (v rámci středoevropských možností) změnil. Najednou jsem měl spoustu volného času, který jsem mohl vyplnit jinak než brouzdáním po netu a zabíjením času.


Z toho náhlého přebytku času jsem byl trochu vyděšen. Nejdřív jsem čas zkusil zaplnit spánkem. Ale pořád mi spát nešlo. I když jsem se snažil. Pak jsem začal přemýšlet. Měl jsem najednou tolik času.

 

Přemýšlel jsem nad tím, jestli Bohu tak trochu nekradu čas tím mým nicneděláním a došel jsem k závěru že asi trochu jo. Když už Bůh dopustil, že jsem živý a mladý a plný síly, tak po mě asi nechtěl ať celé dny vysedávám na netu a pomalu při tom stárnu. Bůh asi nechtěl, ať pomalu zapomínám na to, že mám tělo hbité jak stádo nosorožců a že mám v hlavě něco, co dokáže přemýšlet a vytvářet různé hodnoty. Něco jako mozek.

 

Z téhle letité letargie mě vytáhla až odvařená základní deska mojeho notebooku. Za ty 2 týdny, které od té doby uplynuly, jsem přečetl víc knížek, než za poslední 2 roky. Mezitím jsem si našel čas krmit kachny, odhrabovat sníh, jezdit na sáňkách vlečen autem, složit píseň, fotografovat zimní krajinu, organizovat Večer plný deskových her, napsat tento článek, inu a všelijaké jiné chvályhodné věci.

 

Prostě jsem zjistil, že jsem Boha i sebe skutečně okrádal o čas v úplně nehorázné míře. Ne že by to teď bylo ideální, ale jistá změna už nastala a budu se snažit, ať pokračuje. Je to totiž strašně fajn, žít reálně.

 

A tož co vy, náhodní čtenáři tohoto pamfletu, netrávíte se svými virtuálně přítomnými přáteli více času než s vizuálně přítomným okolním světem? Můžete to změnit právě…….

 

TEĎ

Stačí jen kopnout do tlačítka power na vašem počítači, vylézt před dům, nadechnout se čerstvého vzduchu a uvidíte že vás napadne spoustu zajímavých věcí, které můžete realizovat. Realita má proti virtuálnímu světu tu výhodu, že je skutečně reálná.

 

"Čas je tvůj kámoš, tak ho nezabíjej!"

Ignacio de Acuerdo Con El Contrato

 

 

Zobrazeno 1467×

Komentáře

Dage

To Hippy: Díky za link. Tož tak jsem se na to díval.. docela zajímavý projekt...jen je podle mě škoda, že se to sdružení zaměřuje jen na televizi. V dnešní době mi ty kompy příjdou jako mnohem větší žrout času (aspoň co soudím podle lidí ve svém okolí). Ale je to super projekt, si myslím :-)

Hippy

Zkus se podívat na stránky <a href="http://www.beztelevize.info." target="_blank">www.beztelevize.info.</a> Jsou tam lidi, kteří radikálně změnili život tím, že odstranili TV ze svého života. To je možná až moc radikální, nicméně mnoho z nich píše to, co ty. Spousta času navíc = možnost vytřískat z života mnoho radostí, o kterých jsi předtím ani nevěděl, že existují.

stb

Tak jo. Konec melancholie. Jdu tu svini vypnout.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio