Udělejte si radost

10. 11. 2014 17:30
Rubrika: ze života

Udělejte si radost. Ta věta mě zaujala - všiměte si, že je vyřčena v každé druhé TV reklamě - a pokud ne výslovně, stejně je hnací myšlenkou celého spotu.

Udělejte si radost. Sami si ji udělejte, stvořte si ji. Tím, že si pořídíte něco, co si myslíte, že je pro vás dobré.

Úplně stejná věta nás často vede k hříchu - je to zvláštní náhoda. Udělej si radost - nepracuj, buď líný. Udělej si radost - pomluv ho a uleví se ti. Udělej si radost - ukradni. Udělej si radost - zabij.

Dělat si radost sám je... cesta do pekel. Radost si prostě neuděláme sami - radost získáme tím, že ji nebudeme chtít získat. Ne pro sebe. Získáme ji jedině tím, že ji darujeme druhým. JE to divné, ale pokud se jí vzdáme, tak ji získáme. Jen škoda, že na to často zapomínáme a chceme ji sobecky pro sebe - získáme tím tu krátkodobou karikaturu radosti, po které zůstane pachuť v našem svědomí a špatná nálada. A jak to u závislostí bývá, říkáme si, že náš přístup je o.k., že to chce prostě jen větší "dávku" námi udělané radosti. Tím posunujem hrany našeho sobectví a jdeme dál z kopce dolů.

Každý den proto musíme znova a znova bojovat a přemáhat svou chuť "udělat si radost", reklamám navzdory. Jen tak ji získáme.

 

 

Zobrazeno 906×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio