Homeopatie, můj miláššek

23. 1. 2015 16:50
Rubrika: ze života

Mám hodně práce a nejsem schopný ji dělat pořádně, když mám chřipku. Proto jsem se preventivně, s prvními náznaky chřipky, poptal kolegů, jestli neznají nějakou účinnou preventivní léčbu. Kolegové v práci mi doporučili nějaký lék s názvem oscilo-něco-něco. Bezelstně jsem se tedy na chvíli vytrhnul z pracovního shonu a vydal do nejbližší lékárny. Vybafnul jsem na paní lékárnici, že chci oscilo-něco-něco (cituji doslova) a ta - k mému překvapení - hned věděla, co myslím. Přinesla mi normálně vypadající krabičku léků a já jsem to zaplatil. Trochu mě zarazilo, že říkala, že se to má užívat 1 x týdně (s takovým lékem jsem se ještě nesetkal) ale nevěnoval jsem tomu nějakou zvláštní pozornost. Rychle jsem se vrátil do práce a v kuchyňce jsem se pořádně podíval na tu krabičku. "Homeopatický přípravek", dočetl jsem se. Paráda - tak tohle se dnes prodává v lékárně a tváří se to jako lék (dokonce to má i vyražený potisk v Braillově písmu). Tak jsem tu krabičku zas schoval do kapsy a uvařil jsem si aspoň pořádný čaj. Pracovní den uplynul jak voda (čas hrozně rychle letí, když se člověk dobře baví nebo když nestíhá) a octl jsem se doma.

Byl už pozdní večer, než jsem si mohl pohodlně sednout a pouvažovat nad končícím dnem. Konečně klid. Venku zářily hvězdy a přicházel noční mráz. V mém pokoji plápolal krb . Sáhl jsem mimoděk do kapsy. A krabička tam pořád byla. Zajímavé, uvažoval jsem.

"Ten lék ke mě přišel. Je můj. Jen můj. Můj ........... miláššššek. Glum, glum."

Vytáhl jsem ten lék z krabičky (pěkné, plastové ampulky) a zadíval se na příbalový leták. Po pročtení příbalového letáku jsem pochopil, že byl napsán politikem - bylo v něm dost obecných slov a frází, ale celkově žádné informace. Dozvěděl jsem se akorát, že nevyužité léky nesmí být vyhozeny do komunálního odpadu ani spláchnuty do kanalizace. Že jako každý lék to má vedlejší příznaky a při jejich projevu mám vyhledat lékaře a v jiném odstavci naopak, že vedlejší příznaky nejsou žádné. Že z chemického hlediska to není nic jiného než cukr - nejdražší cukr, co jsem kdy koupil. 

Uvažoval jsem, co s tím lékem - nezkusím ho užít? Třeba pomůže... Znovu čtu příbalový leták ... při čtení pasáže "nevyhazujte do komunálního odpadu ani nesplachujte" se zadívám na krb.

"Hoď jej do ohně. Znič ho!"

"Ne. Nechám si ho, je to můj miláššek."

"neeee Frodo!"

Naštěstí znám Pána prstenů a vím, že nechávat si v kapse miláššška je volba, která přiláká černé jezdce. Miláššci prostě do ohně patří.

Rozhicoval jsem krb na maximum, až byl jako hora osudu.

Otevřel jsem dvířka krbu a udeřil mě téměř nesnesitelný žár. Poté jsem uvrhnul celou krabičku léků do krbu s radostí, že se řídím přesně podle příbalového letáku. Sauron byl zničen.

Díval jsem se do plamenů, jak se to pomalu proměňuje v popel (miláššek už nikomu neuškodí, jen chudák komín to odnese) a uvažoval jsem, proč tolik křesťanů z mého blízkého okolí užívá homeopatika, když z hlediska medicíny je to nesmysl. Pokud to funguje, tak na jiné bázi, než na bázi vědy. Pokud to funguje na bázi víry, tak prostě pro křesťana NENÍ fajn slepě důvěřovat něčemu, o čem nevím, jak to funguje a kdo za tím stojí - vím jen, že ne na bázi normálních léků. Pokud i přesto homeopatika beru, jsem jen krůček od  první návštěvy astrologa a trhání mandragory o půlnoci proti rýmě.

A o homeopatii toho víme dost. Víme že tato léčebná metoda byla "vynalezena" svobodným zednářem. Že MÁ vedlejší účinky ve formě nočních můr. A spoustu dalšího.

Než si pořídíte svého miláššška, přečtěte si, prosím, níže uvedené články. Nevědomost je polehčující okolnost jen tehdy, pokud je omluvitelná..

 
 
 
 
http://www.homeopatie.cz/cojehom.htm   -> jak to vidí sami propagonisté ;-)
 
https://cs.wikipedia.org/wiki/Homeopatie - > zajímavá část o "předávkování" homeopatiky
 
 
Zobrazeno 2630×

Komentáře

veruska-m

Každopádně (stejně jako u některých předchozích článků) nesouhlasím s tónem, který mi opět přijde až příliš odsuzující, bez toho, aby byl schopen se vcítit do jiné situace a životních zkušeností.

Co se mi naopak (samozřejmě) velmi líbilo, je scéna od Hory osudu, ta byla skvělá :)

@jjpkohoutek Jako medicínský laik se ptám - z jakého důvodu to musíš podávat?

Dage

veruska-m: díky za komentář, popřemýšlím nad tím odsuzujicím tónem:-) Snažím se sice odsuzovat zlo a ne lidi, kteří ho konají, ale holt tu tendenci směšovat obojí do jednoho mám v sobě, jako asi každý....

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio