Jízda šalinou

17. 4. 2008 23:50
Rubrika: ze života

 ŠALINA

Jeli jsme s kapelou šalinou na zkoušku. Šalina byla zaplněná sotva z poloviny, takže jsme všichni vcelku pohodlně seděli na nevypolstrovaných sedačkách. Celkem jsme byli čtyři, jak už to u kapel bývá – 2 kytaristi, bubeník a basák. Spokojeně jsme tlachali o tom, co budem hrát a moc jsme si nevšímali okolí. Pak to přišlo.

„Dobrý den, jsem revizor, prosím ukažte mi vaše jízdenky.“ , ozvalo se z přední části tramvaje. Všichni jsme zajeli do kapes pro naše čtvrtletní jízdenky.

            Jeden z kytaristů se však náhle začal potit, protože zjistil, že mu před dvěma dny vypršela platnost. Revizor se pomalu blížil, ale ještě byl několik řad před námi, když se otevřely dveře tramvaje, které byly naproti nám a k nám se donesla vůně jarní přírody a svobody.

 „Běž! Utíkej! Dělej!“ , povzbuzovali jsme ho všichni k zběsilému úprku.

„Ne to je dobrý, to on si nevšimne, já to datum zakryju rukou.“ , ujišťoval nás i sebe kytarista Zelo s neplatnou jízdenkou.

            Dveře se opět zavřely a revizor došel k nám, aby zkontroloval naše jízdenky. Já, bubeník i kytarista jsme byli úspěšně zkontrolováni a zbýval už jen Zelo. Chvíli se zuřivě přetahoval s revizorem, jak mu nechtěl ukázat datum na svojí prošlé jízdence, ale nakonec tuto bitvu vyhrál revizor a Zelo na něj zkoušel svou poslední zbraň. Tou byl velmi smutný zkroušený pohled. Revizor však odolal i tomuto náporu, takže v konečném součtu prohrál Zelo na celé čáře. My zbývající tři kapelníci jsme jen vrtěli hlavou nad tím, že Zelo nevzal nohy na ramena.

            Do zkušebny jsme dojeli ještě poněkud rozčarovaní z této příhody (hlavně proto, že Zelo neutekl) a Zelo byl o 500,- lehčí.

 

Zachoval se správně nebo ne?

Byl odvážný nebo hloupý?

 

Myslím, že trochu z obojího :))

Zobrazeno 1147×

Komentáře

Naděžda

Ahoj, je to machr, já bych asi utekla. Myslím, že neutekl jenom proto, že se s vama nechtěl rozdělit. To znamená, že ste asi jeho velcí kamarádi a za těch 500 mu stojíte:-)
Jinak díky za komentář:-)
ps: Ty se máš, já bych chtěla taky hrát na bicí:-(

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio